Paprikapaj

Du behöver 3 dl vetemjöl 100 g smör 0.5 dl kallt vatten 2 st paprika (ca 400 g) 100 g salladslök eller vanlig lök 4...


6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 2 st paprika (ca 400 g)
  • 100 g salladslök eller vanlig lök
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl keso
  • 3 dl ost riven med smak
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

1
Arbeta snabbt ihop mjöl, smör och vat-ten. Låt degen stå kallt i cirka 30 minuter. Ansa och tärna paprikorna och löken.

2
Blanda övriga ingredienser utom ströbrödet. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm i diameter. Grädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.

3
Fördela paprika och lök. Häll äggstanningen över grönsakerna. Strö över ströbrödet och grädda pajen i 200 graders ugnsvärme cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top