Du behöver
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 msk olivolja
- tomater 500 g krossade
- 0.5 dl vatten
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 1 msk balsamvinäger röd
- 1 msk honung
- 2 msk basilika hackad
- salt och svartpeppar
- 600 g lax skinn- och benfri i portionsbitar
- salt och peppar
- potatis till kokning
Vuxentillägg:
1 st oliver (150 g avrunnen vikt)
3 msk kapris
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Fräs vitlöken med oljan. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning.
2
2. Koka ihop under 5–6 minuter. Smaka av med vinäger, honung, basilika, salt och peppar.
3
3. Lägg laxen på papprad plåt, salta och peppra. Baka i ugn 15 minuter.
4
4. Servera med pressad potatis samt kapris och oliver om du vill ha en vuxnare smak.