Ugnsbakad lax med tomatsås

Du behöver 2 st vitlöksklyftor hackade 1 msk olivolja tomater 500 g krossade 0.5 dl vatten 0.5 st fiskbuljongtärning 1 msk balsamvinäger röd 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk olivolja
  • tomater 500 g krossade
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger röd
  • 1 msk honung
  • 2 msk basilika hackad
  • salt och svartpeppar
  • 600 g lax skinn- och benfri i portionsbitar
  • salt och peppar
  • potatis till kokning

Vuxentillägg:

1 st oliver (150 g avrunnen vikt)
3 msk kapris

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Fräs vitlöken med oljan. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning.

2
2. Koka ihop under 5–6 minuter. Smaka av med vinäger, honung, basilika, salt och peppar.

3
3. Lägg laxen på papprad plåt, salta och peppra. Baka i ugn 15 minuter.

4
4. Servera med pressad potatis samt kapris och oliver om du vill ha en vuxnare smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top