Du behöver
- 600 g strömmingsfiléer
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- ca 3/4 dl grahams- eller rågmjöl
- Till stekning: smör
- Ättikslag:
- 2 1/2 dl vatten
- 3/4 dl ättiksprit (12-procentig)
- 1/2 dl strösocker
- 5 kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 morot, tunt skivad
- 1 liten rödlök, tunt skivad
Gör så här
1
Lägg ut filéerna. Salta och peppra. Lägg ihop dem två och två. Vänd fisken i mjölet. Stek filéerna i smör cirka 3 minuter på varje sida.
2
Blanda ingredienserna till lagen, koka så att sockret smälter och låt lagen kallna. Lägg strömmingarna, gärna varma, i en form. Häll lagen över fisken. Låt dra i lagen några timmar, gärna ett dygn i kylen.