Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 3/4 dl grahams- eller rågmjöl
  • Till stekning: smör
  • Ättikslag:
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl ättiksprit (12-procentig)
  • 1/2 dl strösocker
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, tunt skivad
  • 1 liten rödlök, tunt skivad

Gör så här

1
Lägg ut filéerna. Salta och peppra. Lägg ihop dem två och två. Vänd fisken i mjölet. Stek filéerna i smör cirka 3 minuter på varje sida.

2
Blanda ingredienserna till lagen, koka så att sockret smälter och låt lagen kallna. Lägg strömmingarna, gärna varma, i en form. Häll lagen över fisken. Låt dra i lagen några timmar, gärna ett dygn i kylen.