Bruschetta med tomatsallad

Du behöver 4 st ciabattabröd små skivor av 2 msk olivolja 1.5 st vitlök klyftor 1 st körsbärstomater (250 g) 1.5 msk olivolja 0.5 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st ciabattabröd små skivor av
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 st vitlök klyftor
  • 1 st körsbärstomater (250 g)
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 msk oregano torkad
  • 1 näve ruccolasallad
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 st fetaost (150 g) marinerade
  • oliver ev 16 små svarta
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

1
Stek ciabattaskivorna tills de får rostad färg i olja

2
i stekpanna. Gnid den finaste sidan av skivorna med en överskuren vitlöksklyfta. Skölj tomaterna, kläm sönder dem ner i en bunke så att vätskan skiljs ut.

3
Häll bort vätskan och hacka tomatköttet. Blanda med olivolja, smulad oregano, sköljd rucolasallad, basilika och fetaost. Tillsätt oliver om det inte är oliver bland fetaosttärningarna.

4
Lyft samman ingredienserna och smaka av med salt.

5
Lägg en näve av salladen på varje brödbit just som förrätten ska serveras. Bröden blir blöta om salladen ligger på för länge.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top