Du behöver
- 4 st ciabattabröd små skivor av
- 2 msk olivolja
- 1.5 st vitlök klyftor
- 1 st körsbärstomater (250 g)
- 1.5 msk olivolja
- 0.5 msk oregano torkad
- 1 näve ruccolasallad
- 0.5 kruka färsk basilika
- 1 st fetaost (150 g) marinerade
- oliver ev 16 små svarta
- 0.5 tsk flingsalt
Gör så här
1
Stek ciabattaskivorna tills de får rostad färg i olja
2
i stekpanna. Gnid den finaste sidan av skivorna med en överskuren vitlöksklyfta. Skölj tomaterna, kläm sönder dem ner i en bunke så att vätskan skiljs ut.
3
Häll bort vätskan och hacka tomatköttet. Blanda med olivolja, smulad oregano, sköljd rucolasallad, basilika och fetaost. Tillsätt oliver om det inte är oliver bland fetaosttärningarna.
4
Lyft samman ingredienserna och smaka av med salt.
5
Lägg en näve av salladen på varje brödbit just som förrätten ska serveras. Bröden blir blöta om salladen ligger på för länge.