Bönsallad med rökt kalkonbröst (glutenfri)

Du behöver 1 burk (400 g) röda kidneybönor 1 liten gul lök ca 2 dl hackad rucolasallad 10 pärl- eller körsbärstomater Dressing: 2 msk olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 burk (400 g) röda kidneybönor
  • 1 liten gul lök
  • ca 2 dl hackad rucolasallad
  • 10 pärl- eller körsbärstomater
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad limesaft eller citron
  • 1/2 tsk salladskrydda

Gör så här

1
Skölj bönorna och låt dem rinna av väl. Skala och skiva löken. Skölj och grovhacka salladen. Dela hälften av tomaterna. Blanda samman alla salladsingredienserna i en skål.

2
Vispa samman olja och limesaft. Smaksätt med salladskrydda. Häll dressingen över salladen och blanda väl.

3
Servera bönsalladen med rökt kalkonbröst och fullkornsbröd. Välj grovt glutenfritt bröd vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top