Sojastekt spätta med chutneysås

Du behöver 600 g spättafilé 2-3 msk kinesisk soja 1 zucchini (400 g), skivad 1/2 purjolök, grovt strimlad 1 msk rapsolja 1-2 msk sweet chili-sås...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g spättafilé
  • 2-3 msk kinesisk soja
  • 1 zucchini (400 g), skivad
  • 1/2 purjolök, grovt strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 1-2 msk sweet chili-sås
  • salt
  • 3 dl jasminris till kokning
  • 1 msk rapsolja till stekning
  • en sats chutneysås (se länk)

Gör så här

1
Lägg ut spättafiléerna på ett fat, häll på soja och vänd ihop så att fisken täcks av soja. Låt ligga minst 5 minuter.

2
Fräs zucchini och purjolök 3–4 minuter i rapsolja. Smaksätt med sweet chili och salt.

3
Vik ihop fisken och stek den i het panna 1–2 minuter per sida. Servera med grönsakerna, nykokt ris och den goda chutneysåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top