Du behöver

  • 8 mogna plommon eller 4 persikor, halverade
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl konjak
  • Tillbehör:
  • crème fraiche

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Dela plommonen, ta bort kärnorna, grilla med snittytan neråt i en grillpanna på hög värme tills de fått en fin färg och är lite lätt brända.

2
Snitta vaniljstången på längden och lägg i en mortel tillsammans med strösockret. Stöt tills vaniljstången gått sönder och blandats väl med sockret.

3
Placera plommonen med snitt-ytan uppåt i en ugnssäker form. Strö över vaniljsockret och hälften av konjaken. Ugnstek tills de är mjuka, ca 10 minuter.

4
Ta ut plommonen från ugnen och häll över resten av konjaken. Servera direkt, gärna med en klick crème fraiche.