Toskansk sallad med sardeller

Du behöver 4 skiva ciabattabröd eller majsbröd, skuret i stora tärningar 1 dl olivolja 2 msk rödvinsvinäger 2 st vitlöksklyftor krossade 1 st paprika liten...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva ciabattabröd eller majsbröd, skuret i stora tärningar
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 st paprika liten gul
  • 1 st paprika liten röd
  • 2 st plommontomater klyftade
  • 2 tsk kapris
  • 16 st svarta oliver med kärnor
  • 80 g sardeller från burk
  • 80 g pinjenötter rostade
  • 2 krm svartpeppar grovmalen
  • havssalt en nypa

Gör så här

1
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg brödet i en bunke. Häll över olivolja, vinäger och lägg i vitlöken. Rör försiktigt om så allt bröd får ta del av vätskan. Ställ åt sidan i rumstemperatur.

2
Skär paprikorna i stora bitar. Lägg dem i en långpanna och grilla i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och lägg i en bunke och låt paprikabitarna svalna.

3
Lägg tomater, kapris och oliver i bunken med de grillade paprikorna. Rör om och tillsätt sardellerna.

4
Lägg ett lager av brödblandningen på två serveringstallrikar. Toppa med grönsakerna och peppra och salta efter smak. Garnera med färsk rosmarin och servera med mer olivolja vid sidan om.


Kommentar:
Garnityr:
färsk rosmarin

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top