Du behöver
- 4 skiva ciabattabröd eller majsbröd, skuret i stora tärningar
- 1 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 st vitlöksklyftor krossade
- 1 st paprika liten gul
- 1 st paprika liten röd
- 2 st plommontomater klyftade
- 2 tsk kapris
- 16 st svarta oliver med kärnor
- 80 g sardeller från burk
- 80 g pinjenötter rostade
- 2 krm svartpeppar grovmalen
- havssalt en nypa
Gör så här
1
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg brödet i en bunke. Häll över olivolja, vinäger och lägg i vitlöken. Rör försiktigt om så allt bröd får ta del av vätskan. Ställ åt sidan i rumstemperatur.
2
Skär paprikorna i stora bitar. Lägg dem i en långpanna och grilla i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och lägg i en bunke och låt paprikabitarna svalna.
3
Lägg tomater, kapris och oliver i bunken med de grillade paprikorna. Rör om och tillsätt sardellerna.
4
Lägg ett lager av brödblandningen på två serveringstallrikar. Toppa med grönsakerna och peppra och salta efter smak. Garnera med färsk rosmarin och servera med mer olivolja vid sidan om.
Garnityr:
färsk rosmarin