Varma hjortron med vaniljglass

Du behöver vaniljglass 6 st äggulor 0.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 st vaniljstång 7 dl mellangrädde hjortron 500 g hjortron (färska eller frysta)...


4 portioner

Du behöver

  • vaniljglass
  • 6 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 7 dl mellangrädde
  • hjortron
  • 500 g hjortron (färska eller frysta)
  • 1 dl strösocker

Gör så här

1
Glass:

2
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Dela vaniljstången på längden, skrapa ut innanmätet och lägg det i en kastrull tillsammans med stången. Häll på grädden och koka upp.

3
Slå den heta grädden över äggsmeten under kraftig vispning. Låt svalna. Häll i glassmaskin och kör till krämig konsistens. Ställ in i frysen en timme så den blir lite fastare.

4
Saknar du glassmaskin kan du göra den direkt i frysen. Frys i 4–5 timmar, vispa lite i smeten var tredje kvart.

5
Hjortron:

6
Lägg hjortron och socker i en kastrull. Koka upp och koka i 3–4 minuter. Vill du ha en lite simmigare konsistens så red av med lite potatismjöl utrört i vatten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top