Du behöver
- 150 g rimmat fläsk
- Dressing:
- 1 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 1/2 tsk grovkornig dijonsenap,
- eller vanlig ljus
- 1/2 vitlöksklyfta, pressad
- 1 1/2 dl matolja
- salt och peppar
- 300 g kokt, kall färskpotatis
- 5 dl plockad frissésallad
- 5 dl machésallad
- 12 gröna sparris, lättkokta
- 2 hårdkokta ägg, skalade och delade
Gör så här
1
Strimla och knaperstek fläsket i torr stekpanna, låt rinna av på ett hushållspapper.
2
Dressing:
3
Koka ägget i 3 minuter. Spola det kallt. Knäck och gröp ur, ner i en bunke, mosa med en gaffel. Tillsätt vinäger, senap och vitlök, vispa ihop. Rör i oljan försiktigt under omrörning. Salta och peppra.
4
Skiva potatisen och vänd ihop den med salladen och en matsked av dressingen. Lägg upp på tallrikar. Lägg på sparris, knaperstekt fläsk och ägghalva. Ha resten av dressingen vid sidan om.