Chokladglasspaj på chokladbotten

Du behöver 150 g (2 dl) vetemjöl 125 g kallt smör i skivor 1/2 dl kakao 2 msk socker en nypa salt Fyllning: 1 1/2...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g (2 dl) vetemjöl
  • 125 g kallt smör i skivor
  • 1/2 dl kakao
  • 2 msk socker
  • en nypa salt
  • Fyllning:
  • 1 1/2 liter vaniljglass med chokladkrisp, eller liknande

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme.

2
Mixa alla bottnens ingredienser till en deg. Tryck ut degen i botten av en form som är cirka 24 centimeter i diameter.

3
Tunna ut degen upp mot kanten till halva formhöjden. Pricka degens botten med gaffel. Stötta kanterna mot formen med remsor av dubbel aluminiumfolie.

4
Grädda 12 minuter mitt i 225 grader varm ugn. Låt svalna helt.

5
Fyllning Låt glassen halvtina 20 minuter och fördela den i pajskalet. Frys in igen. Ta fram 10 minuter före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top