Du behöver
- Potatissallad:
- 1 kg kokt, kall färskpotatis
- 100 g sockerärter, strimlade
- 8 rädisor, skivade
- 1/2 fänkål, ansad och tunt skivad
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt och svartpeppar
- 10–12 kaprisbär
- ärtskott till garnering
- Glaze:
- 1 msk honung
- det rivna skalet av 1/2 citron
- det rivna skalet av 1/2 apelsin
- det rivna skalet av 1 lime
- 1/2 chili, finhackad
- 1 dl matolja
- 4 skivor utskuren biff à 170– 200 g, 1–2 cm tjocka
- olja till pensling
- salt och peppar
Gör så här
1
Potatissallad:
2
Dela potatisen i lagom stora bitar. Vänd försiktigt ihop den med grönsakerna, olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt stå kallt i ett par timmar före servering. Toppa med kaprisbär och ärtskott.
3
Glaze:
4
Rör ihop ingredienserna och ställ åt sidan.
5
Grillning Pensla biffarna med olja, salta och peppra. Grilla dem 2 minuter på varje sida. Pensla på glazen när cirka 1 minut återstår.