Du behöver
- 7 gelatinblad
- 2 + 2 dl creme fraiche
- 500 g philadelphiaost
- 500 g kokt färskpotatis, tärnad
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad dill
- salt och peppar
- 250 g rökt lax i bit
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm 2 deciliter av creme fraichen till strax under kokpunkten.
2
Krama ur bladen och lös upp dem i den varma creme fraichen.
3
Arbeta ihop resten av creme fraichen, philadelphiaosten, potatis, gräslök, dill. Rör i den varma creme fraichen samt salt och peppar.
4
Klä en aluminiumform (1-liters brödform) med plastfilm. Lägg i röran och jämna till, slå formen hårt i bänken och vik igen plasten. Ställ in i kylskåpet över natten.
5
Skär terrinen i rutor när det är dags att servera. Tärna laxen och lägg på, garnera med dillvippor.