Färskpotatisterrin med rökt lax

Du behöver 7 gelatinblad 2 + 2 dl creme fraiche 500 g philadelphiaost 500 g kokt färskpotatis, tärnad 2 msk hackad gräslök 2 msk hackad...


4 portioner

Du behöver

  • 7 gelatinblad
  • 2 + 2 dl creme fraiche
  • 500 g philadelphiaost
  • 500 g kokt färskpotatis, tärnad
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 250 g rökt lax i bit

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm 2 deciliter av creme fraichen till strax under kokpunkten.

2
Krama ur bladen och lös upp dem i den varma creme fraichen.

3
Arbeta ihop resten av creme fraichen, philadelphiaosten, potatis, gräslök, dill. Rör i den varma creme fraichen samt salt och peppar.

4
Klä en aluminiumform (1-liters brödform) med plastfilm. Lägg i röran och jämna till, slå formen hårt i bänken och vik igen plasten. Ställ in i kylskåpet över natten.

5
Skär terrinen i rutor när det är dags att servera. Tärna laxen och lägg på, garnera med dillvippor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top