Du behöver

  • 4 st plommontomater
  • 1 st vitlök klyfta
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt svartpeppar

Toast:

2 st mozzarellakulor
8 st formbröd stora skivor
smörgåsmargarin
0.5 kruka basilikablad grovstrimlade

Gör så här

1
Tomatsås:

2
Skålla tomaterna – om du vill:

3
Koka upp någon liter vatten. Kryssa tomaternas skinn ytligt i bottnen, lägg dem i vattnet tills skinnet börjar rulla ihop sig. Ta upp, spola i kallvatten, dra av skinnet.

4
Tärna tomaterna grovt.

5
Skiva vitlöken, mjukfräs den i oljan i kastrull på medelvärme. Höj värmen, tillsätt tomater och hackad basilika.

6
Låt sjuda fem minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar och dra åt sidan att svalna.

7

8
Toast:

9
Skiva mozzarellan knappt halvcentimetertunt.

10
Bred alla brödskivornas ena sida med smörgåsmargarin.

11
Fördela ost och tomatsås på fyra av skivorna, strö på basilika.

12
Lägg de tomma skivorna över med margarinet mot fyllningen, och tryck samman dubbelmackorna lätt.

13
Grilla i het smörgåsgrill. Låt svalna ett par minuter innan du serverar med lite grönsaker.