Potatisfocaccia som hamburgerbröd

Du behöver 300 g färskpotatis 25 g jäst 3 dl vatten (fingervarmt) 600 g (knappt 1 liter) vetemjöl 150 g olivolja (drygt 1 1/2 dl)...


1 portion

Du behöver

  • 300 g färskpotatis
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten (fingervarmt)
  • 600 g (knappt 1 liter) vetemjöl
  • 150 g olivolja (drygt 1 1/2 dl)
  • 20 g (knappt 1 msk) salt
  • 1 tsk rosmarin

Gör så här

1
Koka potatisen så att den fortfarande är ganska hård, 5–12 minuter beroende på storlek. Låt svalna och tärna. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av vattnet.

2
Tillsätt resten av vattnet, mjölet, olivoljan och saltet. Rör degen ordentligt, arbeta in potatisen mot slutet. Låt degen jäsa 30 minuter under duk. Värm ugnen till

3
200 grader.

4
Tryck ut degen i en långpanna som du först smort med olivolja. Pensla ovansidan med olivolja och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Strö över rosmarin, grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter.

5
Låt svalna, skär ut rutor och använd som hamburgerbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top