Du behöver
- 1 st majskyckling stor
- salt svartpeppar
- rapsolja (eller olivolja)
- 1 kruka timjan
- 1 st persilja knippa
- 1 st citron i klyftor
- 1 kg potatis
- 0.5 st squash
- 1.5 st röda paprikor
- 1 st sommarlök knippa
- 100 g fetaost
- 200 g crème fraîche
- sallad
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader och låt långpannan värmas i ugnen.
2
Skölj och torka av kycklingen. Salta och peppra kycklingen inuti och häll in lite olja. Försök lossa lite på skinnet och peta in salt, olja, timjan och persilja under det.
3
Fyll kycklingen med citron, timjan och persilja. Skär ett snitt i varje lårben så att de snabbare blir genomstekta.
4
Gnid in kycklingen med olja och salt. Knyt upp kycklingen så att den håller ihop och citronklyftorna inte faller ur. Sätt gärna fast några timjankvistar under snöret. Ugnsstek kycklingen i 1 timme.
5
Dela potatisen och squashen i centimeterstora bitar. Rensa paprikan och dela i stora bitar. Blanda potatisbitar, grönsaker, lök och timjankvistar med lite olja och salt
6
och lägg i formen runt kycklingen när 20 minuter återstår.
7
Mosa fetaosten och blanda den med creme fraiche.
8
Servera kyckling och grönsaker med fetaostsås och sallad.