Helstekt kyckling med ugnsstekta grönsaker och fetaostsås

Du behöver 1 st majskyckling stor salt svartpeppar rapsolja (eller olivolja) 1 kruka timjan 1 st persilja knippa 1 st citron i klyftor 1 kg...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st majskyckling stor
  • salt svartpeppar
  • rapsolja (eller olivolja)
  • 1 kruka timjan
  • 1 st persilja knippa
  • 1 st citron i klyftor
  • 1 kg potatis
  • 0.5 st squash
  • 1.5 st röda paprikor
  • 1 st sommarlök knippa
  • 100 g fetaost
  • 200 g crème fraîche
  • sallad

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader och låt långpannan värmas i ugnen.

2
Skölj och torka av kycklingen. Salta och peppra kycklingen inuti och häll in lite olja. Försök lossa lite på skinnet och peta in salt, olja, timjan och persilja under det.

3
Fyll kycklingen med citron, timjan och persilja. Skär ett snitt i varje lårben så att de snabbare blir genomstekta.

4
Gnid in kycklingen med olja och salt. Knyt upp kycklingen så att den håller ihop och citronklyftorna inte faller ur. Sätt gärna fast några timjankvistar under snöret. Ugnsstek kycklingen i 1 timme.

5
Dela potatisen och squashen i centimeterstora bitar. Rensa paprikan och dela i stora bitar. Blanda potatisbitar, grönsaker, lök och timjankvistar med lite olja och salt

6
och lägg i formen runt kycklingen när 20 minuter återstår.

7
Mosa fetaosten och blanda den med creme fraiche.

8
Servera kyckling och grönsaker med fetaostsås och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top