Nudlar med räkor och grön chili

Du behöver 300 g äggnudlar 2 paprikor av valfri färg, strimlade 2 gula lökar, finhackade 1 liten purjolök, skivad 1 morot, i tunna slantar 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g äggnudlar
  • 2 paprikor av valfri färg, strimlade
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 liten purjolök, skivad
  • 1 morot, i tunna slantar
  • 1 färsk grön chili, finhackad
  • 150 g räkor, skalade
  • 2 ägg
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • en nypa salt
  • Garnityr
  • färsk persilja och bröd

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar.

2
Fräs paprika, lök, purjolök, morötter och chili i en het stekpanna med lite olja i cirka fem minuter.

3
Lägg räkorna i grönsaksblandningen och knäck äggen över stekpannan och rör om i cirka två minuter.

4
Rör slutligen ner nudlarna i stekpanna och blanda väl. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera toppat med lite persilja.


Kommentar:
Fettsnålt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top