Fajitas med kött i tortillarullar

Du behöver 250 g lövbiff eller griskött i strimlor 2 msk smör 0.5 tsk salt svartpeppar 1 st gul lök delad och skivad 8 st...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g lövbiff eller griskött i strimlor
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt svartpeppar
  • 1 st gul lök delad och skivad
  • 8 st jalapeño
  • 2 st paprikor (en gul, en röd)
  • 1 st burk kidneybönor
  • 1 st burk vita bönor
  • 1 st burk tacosås
  • 4 st tortillabröd eller 8 små

Gör så här

1
1 Bryn 1 matsked smör i en stekpanna, lägg i köttstrimlorna i tre omgångar och bryn mycket hastigt. Lägg på tallrik. Salta och peppra.

2
2 Smält resten av smöret, lägg i lök, hälften av jalapenosarna, skivade, och paprika. Fräs aningen mjuka. Skölj bönorna och blanda med fräset. Låt dem bli varma och blanda i köttet. Smaka av med några matskedar tacosås, resten av såsen serveras bredvid.

3
3 Värm bröden i oljad stekpanna, bred ut fyllning på varje bröd och rulla ihop. Garnera med jalapenos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top