Färsk potatissallad med blåmögelost

Du behöver 500 g färskpotatis lite salt 1 tsk vitvinsvinäger 4 tsk olivolja eller rapsolja 1 tsk dijonsenap 1 liten rödlök, tunt skivad 1 röd...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • lite salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 4 tsk olivolja eller rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1/2 dl svarta oliver av god kvalitet
  • 75 g blåmögelost
  • Garnityr:
  • färsk gräslök

Gör så här

1
Koka potatisen i lättsaltat vatten i 15–20 minuter. Slå av vattnet och låt potatisen bli ljummen. Halvera potatisen och lägg den i en rymlig bunke. Blanda vinäger, olivolja och senap till en jämn dressing i en skål. Häll dressingen över den ljumma potatisen.

2
Blanda ner rödlök, paprika och oliver i potatisen. Lägg upp salladen i en serveringsskål. Smula över blåmögelosten och garnera med färsk gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top