Läsar-recept

Knäckebröd med graham

Du behöver 25 g smör eller margarin 5 dl mjölk 25 g jäst 1/2 msk salt 2 msk sirap 5 dl grahamsmjöl 5 dl grovt...


40 portioner

Du behöver

  • 25 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1/2 msk salt
  • 2 msk sirap
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smält matfettet, värm mjölken. Vispa ut jästen i lite av vätskan. Arbeta ihop alla ingredienser till en hanterbar deg. Knåda. Jäs i 40–50 minuter.

2
Kavla ut degen med kruskavel till en mycket tunn platta. Ta ut bröd i önskad storlek. Grädda utan vidare jäsning i 275–300 graders ugnsvärme cirka 5 minuter. Lägg de gräddade kakorna på galler. Låt bröden eftertorka i ugnen tills de är torra och knapriga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top