Två sorters räkor rökta och med chili

Du behöver 400 g räkor rökta med skal 200 g räkor kokta skalade 1 st röd chili urkärnad och fint strimlad 1 tsk olivolja 1...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g räkor rökta med skal
  • 200 g räkor kokta skalade
  • 1 st röd chili urkärnad och fint strimlad
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk lime färskpressad
  • 1 st koriander litet knippe färsk

Tillbehör

bröd Rostat och färdig aioli

Gör så här

1
Lägg upp rökta räkor i en serveringskål.

2
Stek skalade räkor snabbt tillsammans med chili i lite olivolja. Högst i en minut, räkorna får inte bli sega.

3
Ta stekpannan från värmen.

4
Pressa över limesaften och rör om. Häll upp i en serveringsskål och rör ner rikligt med färsk koriander.

5
Servera räkorna med rostat bröd

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top