Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 500 g strömmingsfilé
  • Sås:
  • 3 msk vanlig senap
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • Garnityr:
  • 3 dl plockad dill
  • 2 msk kapris

Gör så här

1
Blanda socker, salt och vatten i en rejäl bunke. Låt stå en halvtimme så det löser sig så mycket som möjligt. Krossa vitpepparkornen grovt, blanda i dem.

2
Dra skinnet av strömmingen och vänd försiktigt ner filéerna i blandningen, täck över med plast och ställ i kylen över natten.

3
Sås:

4
Rör ihop senap, socker, vinäger och vatten. Tillsätt oljan försiktigt under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

5
Garnityr Hacka dillen och blanda den med kapris och ett par matskedar av senapssåsen.

6
Lägg upp strömmingen och servera med sås och det goda garnityret.