Du behöver
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl salt
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk vitpepparkorn
- 500 g strömmingsfilé
- Sås:
- 3 msk vanlig senap
- 1/2 dl strösocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk vatten
- 1 dl rapsolja
- salt och peppar
- Garnityr:
- 3 dl plockad dill
- 2 msk kapris
Gör så här
1
Blanda socker, salt och vatten i en rejäl bunke. Låt stå en halvtimme så det löser sig så mycket som möjligt. Krossa vitpepparkornen grovt, blanda i dem.
2
Dra skinnet av strömmingen och vänd försiktigt ner filéerna i blandningen, täck över med plast och ställ i kylen över natten.
3
Sås:
4
Rör ihop senap, socker, vinäger och vatten. Tillsätt oljan försiktigt under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
5
Garnityr Hacka dillen och blanda den med kapris och ett par matskedar av senapssåsen.
6
Lägg upp strömmingen och servera med sås och det goda garnityret.