Du behöver
- olivsalsa
- 150 g (1 burk) citronfyllda oliver
- 130 g (1 burk) kärnfria kalamataoliver
- 1 liten rödlök, tunt skivad
- 1 äpple, tärnat
- 1/2 dl hackad basilika
- 1/2 dl hackad persilja
- 2 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- svartpeppar
- Grillad tonfisk
- 800 g benfri tonfisk
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
1
Olivsalsa:
2
Hacka oliverna grovt. Blanda med resten av ingredienserna, krydda med nymalen svartpepper.
3
Tonfisk:
4
Skär tonfisken i 1 1/2 centimeter tjocka skivor, dela varje i tre delar. Pensla med olivolja och grilla dem 1 1/2? minut på varje sida i en mycket het grillpanna eller på utegrillen. Salta och peppra.
5
Lägg upp på ett fat tillsammans med olivsalsan.