Grillad tonfisk med olivsalsa

Du behöver olivsalsa 150 g (1 burk) citronfyllda oliver 130 g (1 burk) kärnfria kalamataoliver 1 liten rödlök, tunt skivad 1 äpple, tärnat 1/2 dl...


10 portioner

Du behöver

  • olivsalsa
  • 150 g (1 burk) citronfyllda oliver
  • 130 g (1 burk) kärnfria kalamataoliver
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 1 äpple, tärnat
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • svartpeppar
  • Grillad tonfisk
  • 800 g benfri tonfisk
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Olivsalsa:

2
Hacka oliverna grovt. Blanda med resten av ingredienserna, krydda med nymalen svartpepper.

3
Tonfisk:

4
Skär tonfisken i 1 1/2 centimeter tjocka skivor, dela varje i tre delar. Pensla med olivolja och grilla dem 1 1/2? minut på varje sida i en mycket het grillpanna eller på utegrillen. Salta och peppra.

5
Lägg upp på ett fat tillsammans med olivsalsan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top