Du behöver
- 2 röda paprikor
- 1 gul paprika
- 200 g zucchini (drygt en halv)
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- 4 sardellfiléer, finhackade
- 80 g parmaskinka, finhackad
- 4 bitar soltorkade tomater, finhackade
- 2 msk kapris
- 1 msk citronolivolja
- 1 msk balsamvinäger
- salt och svartpeppar
- ca 30 crostini
- färsk timjan
Gör så här
1
Sätt ugnen på grill. Dela och kärna ur paprikorna, lägg dem på en plåt med utsidan upp. Rosta dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills skalet blivit bubbligt och börjar svartna. Låt svalna och dra av skalet, tärna fint.
2
Fräs zucchinin tillsammans med vitlöken i olivoljan. Låt svalna.
3
Blanda alltsammans med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
4
Lägg upp på crostini, toppa med lite timjan.
Byt ut skinka och sardeller mot en extra gul paprika om du vill ha vegetariska tilltugg.