Rostade grönsaker på crostini

Du behöver 2 röda paprikor 1 gul paprika 200 g zucchini (drygt en halv) 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk olivolja 4 sardellfiléer, finhackade 80 g...


4 portioner

Du behöver

  • 2 röda paprikor
  • 1 gul paprika
  • 200 g zucchini (drygt en halv)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 4 sardellfiléer, finhackade
  • 80 g parmaskinka, finhackad
  • 4 bitar soltorkade tomater, finhackade
  • 2 msk kapris
  • 1 msk citronolivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • ca 30 crostini
  • färsk timjan

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill. Dela och kärna ur paprikorna, lägg dem på en plåt med utsidan upp. Rosta dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills skalet blivit bubbligt och börjar svartna. Låt svalna och dra av skalet, tärna fint.

2
Fräs zucchinin tillsammans med vitlöken i olivoljan. Låt svalna.

3
Blanda alltsammans med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.

4
Lägg upp på crostini, toppa med lite timjan.


Kommentar:
Byt ut skinka och sardeller mot en extra gul paprika om du vill ha vegetariska tilltugg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top