Sparrissoppa med vit balsamvinäger och körvel

Du behöver 2 rejäla knippen grön sparris à 400–500 g 1/2 gul lök, skivad 1 msk olivolja 9 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 2 dl matlagningsgrädde...


10 portioner

Du behöver

  • 2 rejäla knippen grön sparris à 400–500 g
  • 1/2 gul lök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 9 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 dl plockad, färsk körvel
  • olivolja att droppa i

Gör så här

1
Skär bort den nedre, träiga delen av sparrisen. Skiva resten men spara knopparna. Koka dem i saltat vatten, spola kallt, lägg åt sidan.

2
Fräs den skivade sparrisen och löken i olivoljan i en stor kastrull utan att den får färg. Häll på vatten, buljongtärning och grädde. Koka i 7–8 minuter. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med vit balsamvinäger, salt och vitpeppar. Servera soppan kall eller varm med sparrisknopparna, körvel och lite olivolja i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top