Varm tomatsallad med oliver och färska örter

Du behöver 900 g tomater blandade i olika färger och storlekar 2 st vitlöksklyftor hackade 2 msk olivolja god salt och nymalen svartpeppar 1 msk...


10 portioner

Du behöver

  • 900 g tomater blandade i olika färger och storlekar
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja god
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk oregano hackad
  • 1 msk basilika hackad
  • 1 st kalamataoliver svarta oliver
  • timjan att garnera med

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Dela stora tomater, små cocktailtomater kan förbli hela. Lägg tomaterna i en långpanna, blanda i hackad vitlök, ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i 10 minuter.

2
Salta och peppra, blanda i hackade örter och oliver. Lägg upp på ett fat, garnera med färsk timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top