Du behöver

  • 8 tomater, helst på kvist
  • Bulgursallad:
  • 225 g bulgur
  • 5 1/2 dl vatten
  • 1 citron, pressad
  • 1 1/2 dl olivolja, extra virgin
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 dl finhackad mynta
  • 1 dl calamataoliver, urkärnade och skivade
  • 1 knippe sticklök, ansade och strimlade
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Börja med salladen. Lägg bulgurgryn och vatten i en kastrull. Koka upp, lägg på ett lock, sänk värmen och låt sjuda i cirka 15 minuter. Vattnet ska absorberas helt av bulgurgrynen. Stjälp upp grynen på ett fat och låt svalna. Blanda sedan grynen med alla övriga ingredienser. krydda med salt och nymalen svartpeppar och blanda noggrannt en gång till. Låt stå och dra så att alla smaker utvecklas ordentligt i 30-60 minuter. Skålla tomaterna i lättsaltat vatten i cirka 30 sekunder. Lyft upp dem och kyl dem snabbt i kallt vatten. Dra av skalen med hjälp av en liten vass kniv. Försök att bevara stjälken. Skär av lock på tomaterna och gröp försiktigt ur innanmätet. Fyll tomaterna med bulgursallad och lägg tillbaka locken.


Kommentar:
Ett recept från Hemma bästs altanfest. Fler recept hittar under “passar till”.