Grillad halloumi med olivsmör, rödlök och romansallad

Du behöver 1 paket (250 g) halloumi (cypriotisk salt ost) olivolja: 100 g smör 10 urkärnade svarta oliver 1/2 tsk flingsalt 1 tsk finhackad färsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 paket (250 g) halloumi (cypriotisk salt ost)
  • olivolja:
  • 100 g smör
  • 10 urkärnade svarta oliver
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • Garnering:
  • svarta oliver
  • romansalladsblad
  • rödlöksringar
  • rosmarinkvistar

Gör så här

1
Börja med olivsmöret:

2
Rör smöret poröst. Blanda ner pyttesmått hackade oliver samt salt och rosmarin. Forma smöret till en liten korv i plastfolie och lägg den svalt. Om den blir för kyld kommer oliverna att krypa ur smöret när man skär.

3

4
Ställ osten på högkant och skär den i fyra stora skivor. Lägg dem i väl oljad, het grillpanna. Grilla ett ögonblick på varje sida tills osten fått grillmönster och aningen färg. Eller stek i stekpanna.

5

6
Lägg upp osten på salladsblad på assietter. Garnera med lökringar, oliver och rosmarin. Skär smöret i skivor att läggas ovanpå ostskivorna. Servera bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top