Du behöver
- 1 paket (250 g) halloumi (cypriotisk salt ost)
- olivolja:
- 100 g smör
- 10 urkärnade svarta oliver
- 1/2 tsk flingsalt
- 1 tsk finhackad färsk rosmarin
- Garnering:
- svarta oliver
- romansalladsblad
- rödlöksringar
- rosmarinkvistar
Gör så här
1
Börja med olivsmöret:
2
Rör smöret poröst. Blanda ner pyttesmått hackade oliver samt salt och rosmarin. Forma smöret till en liten korv i plastfolie och lägg den svalt. Om den blir för kyld kommer oliverna att krypa ur smöret när man skär.
3
4
Ställ osten på högkant och skär den i fyra stora skivor. Lägg dem i väl oljad, het grillpanna. Grilla ett ögonblick på varje sida tills osten fått grillmönster och aningen färg. Eller stek i stekpanna.
5
6
Lägg upp osten på salladsblad på assietter. Garnera med lökringar, oliver och rosmarin. Skär smöret i skivor att läggas ovanpå ostskivorna. Servera bröd till.