Du behöver

  • laxfilé ca 600 g färsk
  • salt ca 1/2 tsk salt
  • smör eller margarin

Sås:

1.5 dl crème fraîche (17 % fett)
soltorkade tomater i olja finhackade
1/2-1 msk ingefära nyriven färsk
honung
1 krm salt 1

Att äta till:

1.5 pkt bladspenat djupfryst
potatis (eller färskpotatis)

Gör så här

1
Skär loss laxfilén från skinnet och skär den rakt över i fyra bitar, 4-5 cm breda.

2
Lägg dem i en lätt smord, ugnssäker form. Strö lite salt över laxen. Lägg en ärtstor klick smör eller margarin på varje laxbit.

3
Ugnsbaka laxen cirka 12 minuter, eventuellt några minuter till, så att laxbitarna blir helt färdiga.

4
Sätt potatis på kokning under tiden.

5
Blanda crème fraîche med de hackade tomaterna. Smaka av med ingefära, honung, salt och peppar. Låt såsen stå i kylen tills det är ätdags.

6
Tina bladspenaten på rätt svag värme i en låg vid panna och med några matskedar vatten. Ta sedan upp spenaten och pressa ur all vätska i en sil.

7
Skär eller hacka spenaten. Fräs den i smör eller margarin några minuter.