Kycklingsallad med bacon

Du behöver 1 st grillad kyckling 1 st isbergssallad 1 st lollo rosso-sallad 4 st tomater i bitar 0.5 st gurka strimlad 0.5 st paprika...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 1 st isbergssallad
  • 1 st lollo rosso-sallad
  • 4 st tomater i bitar
  • 0.5 st gurka strimlad
  • 0.5 st paprika strimlad röd
  • 0.5 st paprika strimlad gul
  • 400 g ärter och majs
  • 150 g bacon knaperstekt i bitar

Dressing:

0.5 dl rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
0.5 msk örter torkade franska

Currymajonnäs:

1 st äggula
1 krm salt
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk dragonvinäger
1/2-1 tsk ättiksprit
2 dl majsolja
1 msk smör + 2 tsk curry
1 msk ananasspad
0.5 krm vitpeppar
1 msk lättmjölk

Gör så här

1
Börja med currymajonnäsen: Vispa äggulan med salt, vinäger och ättiksprit. Späd droppvis med olja. Vispa hela tiden och späd med mer olja efter hand. Majonnäsen blir rätt tjock.

2
Smält smöret och fräs curryn hastigt. Dra pannan åt sidan och rör ner ananasspad. Låt svalna. Rör ner curryn i majonnäsen. Smaka av med peppar.

3
Rör ut med lättmjölk om såsen är tjock, den ska vara krämig.

4
Salladen: Rensa kycklingen från skinn och ben. Strimla köttet.

5
Bryt sallaterna i strimlor. Blanda kyckling, sallat, tomater, gurka, paprika, ärter och majs och bacon i en stor skål. Blanda dressingen av olja, vinäger och smulade örter. Droppa dressingen över salladen och vänd lätt samman ingredienserna.

6
Servera med currymajonnäs och rostat bröd.


Kommentar:
Ett snabbtips:
Gör currymajonnäsen på köpt majonnäs som avsmakas med smörfräst curry enligt receptet.
Det här receptet kommer från Restaurang Bellevue i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top