Jasminrisotto till vårrullar

Du behöver 4 portioner jasminris 8 frysta vårrullar 100 g sockerärter 200 g minimajs 1/2-1 röd chilifrukt 1 msk neutral matolja 1/2 msk sesamolja Gör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner jasminris
  • 8 frysta vårrullar
  • 100 g sockerärter
  • 200 g minimajs
  • 1/2-1 röd chilifrukt
  • 1 msk neutral matolja
  • 1/2 msk sesamolja

Gör så här

1
Koka riset efter påsens anvisning. Tillsätt gärna 1-2 tsk salt även om det inte står med.

2
Tina och värm vårrullarna i mikrougnen, cirka 10 minuter på 400 W effekt.

3
Skölj och dela sockerärter och majs, skiva och kärna ur chilin. Fräs grönsakerna hastigt i olja i stekpanna på ganska hög värme. Ta upp efter ett par minuter och håll varmt under alfolie tills riset är klart. Blanda då grönsakerna och riset.

4
Öka värmen i stekpannan till het och låt vårrullarna ta färg där, och bli knapriga runt om. Servera genast, gärna med soja till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top