Myntatsatsiki med rökt fisk

Du behöver 1/2 stor gurka 1/2 rödlök 1-2 msk färsk mynta 2 dl matlagningsyoghurt 1 liten rosésallad några blad romansallad eller isbergssallad småtomater 3 rökta...


2 portioner

Du behöver

  • 1/2 stor gurka
  • 1/2 rödlök
  • 1-2 msk färsk mynta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 liten rosésallad
  • några blad romansallad eller isbergssallad
  • småtomater
  • 3 rökta makrillfiléer

Gör så här

Halvera gurkan och skär skivor på längden och skär sedan i tärningar. Finhacka rödlök och mynta och blanda dem med gurka och yoghurt. Skölj och sprid ut salladsbladen på ett stort fat. Lägg myntatsatsikin i mitten med småtomater och bitar av makrill runt om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top