Kyckling med currysallad

Du behöver 4 kycklinglår Marinad: 2 msk (raps)olja 1 tsk salt 1 tsk soja 1 tsk citronpeppar rivet skal av 1/2 citron Currysallad: strimlad isbergssallad,...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • Marinad:
  • 2 msk (raps)olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk citronpeppar
  • rivet skal av 1/2 citron
  • Currysallad:
  • strimlad isbergssallad, ca 3/4 liter
  • 1 dl tinade ärter
  • ca 3 dl kokt ris (1 dl okokt = ca 4 dl)
  • 1 röd finhackad paprika
  • 2 stjälkar selleri i tunna skivor
  • 2 klyftade tomater
  • 1/2 dl finstrimlad purjolök
  • bladpersilja
  • 1 1/2 dl lättmajonnäs
  • 2-3 tsk curry
  • 1 1/2 dl lätt crème fraîche

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklinglåren och skaka om. (Planerar du i god tid kan kycklingen ligga i marinaden från morgon till kväll i kyla.) Varva ingredienserna till salladen på ett serveringsfat, portionstallrikar eller i portionslådor för utflykten. Garnera med bladpersilja. Blanda såsen och servera den till. Grilla kycklinglåren väl. Ju planare grillbitarna är, desto jämnare och bättre blir resultatet. Servera de nygrillade kycklinglåren till den matiga salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top