Du behöver
- 4 kycklinglår
- Marinad:
- 2 msk (raps)olja
- 1 tsk salt
- 1 tsk soja
- 1 tsk citronpeppar
- rivet skal av 1/2 citron
- Currysallad:
- strimlad isbergssallad, ca 3/4 liter
- 1 dl tinade ärter
- ca 3 dl kokt ris (1 dl okokt = ca 4 dl)
- 1 röd finhackad paprika
- 2 stjälkar selleri i tunna skivor
- 2 klyftade tomater
- 1/2 dl finstrimlad purjolök
- bladpersilja
- 1 1/2 dl lättmajonnäs
- 2-3 tsk curry
- 1 1/2 dl lätt crème fraîche
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklinglåren och skaka om. (Planerar du i god tid kan kycklingen ligga i marinaden från morgon till kväll i kyla.) Varva ingredienserna till salladen på ett serveringsfat, portionstallrikar eller i portionslådor för utflykten. Garnera med bladpersilja. Blanda såsen och servera den till. Grilla kycklinglåren väl. Ju planare grillbitarna är, desto jämnare och bättre blir resultatet. Servera de nygrillade kycklinglåren till den matiga salladen.