Du behöver
- 400 g rimmat bogfläsk (utan synligt fett)
- 2 morötter
- 1/4 medelstort vitkålshuvud
- 1 squash
- 4 salladslökar
- 2 dl frysta brytbönor
- 1 msk olivolja
- Sås:
- 1/2 dl hoisinsås
- 1 1/2 dl vatten
- 2 krm sambal oelek eller annan stark pepparsås
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk potatismjöl
Gör så här
1
Strimla köttet och lägg det i en skål. Strimla alla grönsaker och lägg dem i en annan skål. Blanda ingredienserna till såsen i en skål för sig.
2
Hetta upp oljan i woken. Snabbstek köttet och lägg tillbaka det i en skål. Snabbstek grönsakerna, häll i köttet och såsen. Stek vidare några minuter tills allt är hett och såsen tjocknat lite.
Rätten är hämtad ur LO-ordföranden Bertil Jonssons bok “Bertil Jonssons kokbok för män” (Utbildningsförlaget Brevskolan).
Fler rätter ur boken hittar du nedan.