Du behöver
- 2–3 kokta potatisar
- 1 liten gul lök, i tunna skivor
- 2 msk smör
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
- 4 ägg
- 4 msk vatten
- 10 körsbärstomater, halverade
- 8 ansjovisfiléer
- 2 msk kantarellost
- 4 skivor formfranska, gärna fullkorn
- Tillbehör:
- blandsallad
Gör så här
1
Fräs potatis och lök i smör i en stekpanna på medelvärme. Krydda med salt och svartpeppar.
2
Vispa ihop ägg med vatten och häll det i pannan. Stick i omeletten så lös smet rinner ner och stelnar. Lägg i körsbärstomaterna och ansjovisfiléerna innan omeletten stelnar helt.
3
Bred ett lager kantarellost på bröden, gör två dubbelmackor och stek bröden i en het stekpanna eller i en toastmaskin tills bröden är gyllenbruna. Servera tillsammans med omeletten och en liten blandsallad.