Omelett med ansjovis och tomat serveras med kantarelltoast

Du behöver 2–3 kokta potatisar 1 liten gul lök, i tunna skivor 2 msk smör 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 ägg 4...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2–3 kokta potatisar
  • 1 liten gul lök, i tunna skivor
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • 10 körsbärstomater, halverade
  • 8 ansjovisfiléer
  • 2 msk kantarellost
  • 4 skivor formfranska, gärna fullkorn
  • Tillbehör:
  • blandsallad

Gör så här

1
Fräs potatis och lök i smör i en stekpanna på medelvärme. Krydda med salt och svartpeppar.

2
Vispa ihop ägg med vatten och häll det i pannan. Stick i omeletten så lös smet rinner ner och stelnar. Lägg i körsbärstomaterna och ansjovisfiléerna innan omeletten stelnar helt.

3
Bred ett lager kantarellost på bröden, gör två dubbelmackor och stek bröden i en het stekpanna eller i en toastmaskin tills bröden är gyllenbruna. Servera tillsammans med omeletten och en liten blandsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top