Du behöver
- 1 avokado
- ca 1 dl mjölk
- 1/2 grillad kyckling
- 1 msk mandelspån
- 1/2 pkt bacon
- 1/2 liter jordgubbar
- 2 ark mjukt tunnbröd
- Dressing:
- 1 dl citron och dill fraîche
Gör så här
1
1. Halvera och kärna ur avokadon, försök gröpa fruktköttet oskatt ur skalet. Skiva dem. Om de inte ska användas omgående håller de färgen bäst om man förvarar dem i mjölk, eventuellt spädd med vatten. I burk över natten i kylen går fint! Skölj och låt rinna av strax före servering.
2
2. Bena ur, skinna av och strimla kycklingen.
3
3. Rosta mandelspånen lätt i torr och het stekpanna, vänd om hela tiden. Ta upp.
4
4. Fräs baconet i centimeterbreda strimlor i het stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
5
5. Snoppa och skiva jordgubbarna. Allt detta kan göras en dag i förväg, eller en stund.
6
6. Varva ingredienserna i tunnbrödstrutar, ställ dem i glas om de ska serveras bums, eller svep dem i folie om de ska fraktas. Servera dressing bredvid att ringla i strutarna.