Sommarsallad

Du behöver 1 avokado ca 1 dl mjölk 1/2 grillad kyckling 1 msk mandelspån 1/2 pkt bacon 1/2 liter jordgubbar 2 ark mjukt tunnbröd Dressing:...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 avokado
  • ca 1 dl mjölk
  • 1/2 grillad kyckling
  • 1 msk mandelspån
  • 1/2 pkt bacon
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 2 ark mjukt tunnbröd
  • Dressing:
  • 1 dl citron och dill fraîche

Gör så här

1
1. Halvera och kärna ur avokadon, försök gröpa fruktköttet oskatt ur skalet. Skiva dem. Om de inte ska användas omgående håller de färgen bäst om man förvarar dem i mjölk, eventuellt spädd med vatten. I burk över natten i kylen går fint! Skölj och låt rinna av strax före servering.

2
2. Bena ur, skinna av och strimla kycklingen.

3
3. Rosta mandelspånen lätt i torr och het stekpanna, vänd om hela tiden. Ta upp.

4
4. Fräs baconet i centimeterbreda strimlor i het stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.

5
5. Snoppa och skiva jordgubbarna. Allt detta kan göras en dag i förväg, eller en stund.

6
6. Varva ingredienserna i tunnbrödstrutar, ställ dem i glas om de ska serveras bums, eller svep dem i folie om de ska fraktas. Servera dressing bredvid att ringla i strutarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top