Du behöver
- marängbotten
- 4 st äggvitor
- 1 nypa salt
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk majsena
- 2 tsk vaniljsocker
- 2.5 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl färska hallon
- 4 st nektariner eller persikor
Gör så här
1
Marängbotten:
2
Vispa äggvitor och salt riktigt hårt. Tillsätt vinäger, majsena, vaniljsocker och socker
3
lite i taget och vispa i minst 5 minuter till.
4
Bred ut marängsmeten på ett bakplåtspapper, en cirkel på 24 cm i diameter blir lagom.
5
Grädda i 120 grader i 80 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i ugnen och svalna. Förbered gärna marängen minst en dag i förväg.
6
Vid serveringen:
7
Lägg upp marängbotten på ett serveringsfat.
8
Vispa grädden och bred ut på marängen.
9
Dela nektarinerna och skär dem i mindre bitar. Varva hallon och nektariner överst på pavlovan.
10
Servera genast.