Solomillo a la brasa

Du behöver 500 g fläskfilé Marinad: 6-8 vitlöksklyftor 2 msk (oliv)olja 1 1/2 msk (balsam)vinäger 1/2 tsk grovt krossad vitpeppar 1/2 tsk lätt krossad rosépeppar...


2 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
    Marinad:
    6-8 vitlöksklyftor
    2 msk (oliv)olja
    1 1/2 msk (balsam)vinäger
    1/2 tsk grovt krossad vitpeppar
    1/2 tsk lätt krossad rosépeppar
    1 smulat lagerblad
    1/2 tsk timjan

Gör så här

1
Skär bort fett och hinnor från filén. Skär den i fyra nästan decimeterlånga bitar. Snitta bitarna på tvären så att köttet kan ta till sig av marinaden.

2
Lägg vitlöksklyftorna i en plastpåse (som också rymmer köttet) och krossa dem lätt, men inte mer än att de är hela. Blanda alla övriga ingredienser till marinaden i påsen, lägg i filébitarna och förslut väl. Nu ska de marineras i kyl några timmar eller över en natt. Vänd och skaka om påsen lätt då och då så att köttet blir riktigt indränkt med marinad.

3
Grilla/halstra filébitarna över fin glödbädd eller på elgrill tills de är lite rosa inuti. Salta efteråt. Köttet kan också stekas i vanlig stekpanna.

4
Servera med vitt brytbröd och en sallad, blandad av grönsallat, skivade bifftomater, skivor av skalad gurka, tunt skivade, späda morötter och rödlöksstrimlor, allt med lite olivolja över. Komplettera eventuellt med pommes strips.


Kommentar:
“Solomillo a la brasa”, marinerad och träkolshalstrad fläskfilé, är ett envist matminne av en helt suverän, synnerligen god rätt. Dessbättre är den lätt att kopiera hemma. (Välj glutenfritt bröd vid glutenintolerans)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top