Du behöver

  • rödingfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • smör eller olja

Blomkålskräm:

300 g blomkål delad i mindre bitar
2 dl mjölk
100 g smör
0.5 dl vispgrädde

Bakad mandelpotatis:

mandelpotatis tvättad och varje potatis kvartad

Smör- och chablissås

1 st schalottenlök hackad
2 dl vitt vin gärna en chablis
100 g smör gärna osaltat
färsk timjan

Sauterade grönsaker:

morötter purjolök och sockerärter
smör

Gör så här

1
Skär rödingen i mindre bitar. Salta, peppra och grilla eller stek rödingen med skinnsidan ner tills den är nästan klar. Fisken ska vara aningen rosa på toppen.

2

3
Blomkålskräm:

4
Koka blomkålen i mjölken tills den är mjuk. Kör i mixern med smör och grädde. Smaka av med salt och peppar.

5

6
Bakad mandelpotatis:

7
Lägg klyftorna i en ugnssäker form och strö dem med salt och peppar. Baka i 150 graders ugnsvärme tills de är mjuka.

8
Smör- och chablissås Fräs löken till såsen. Tillsätt vinet som får koka ner till hälften. Vispa ner smöret i vinet med kraft. Tillsätt klippt timjan och smaka av med salt, peppar och socker.

9

10
Sauterade grönsaker:

11
Fräs grönsakerna i smör tills de är nästan mjuka. Smaka av med salt, peppar och socker.