Läsar-recept

Krämig fisksoppa med pilgrimsmussla, kokosmjölk och citrongräs

Du behöver 600-800 g röding fileas salt svartpeppar smör eller olja Blomkålskräm 300 g blomkål delad i mindre bitar 2 dl mjölk 100 g smör...


4 portioner

Du behöver

  • 600-800 g röding fileas
  • salt
  • svartpeppar
  • smör eller olja

Blomkålskräm

300 g blomkål delad i mindre bitar
2 dl mjölk
100 g smör
0.5 dl vispgrädde

Bakad mandelpotatis:

mandelpotatis tvättad och varje potatis kvartad

Smör- och chablissås

1 st schalottenlök hackad
2 dl vitt vin gärna en chablis
100 g smör gärna osaltat
färsk timjan

Sauterade grönsaker:

morötter purjolök och sockerärter
smör

Gör så här

1
Skär rödingen i mindre bitar. Salta, peppra och grilla eller stek rödingen med skinnsidan ner tills den är nästan klar.

2

3
Fisken ska vara aningen rosa på toppen. Blomkålskräm Koka blomkålen i mjölken tills den är mjuk. Kör i mixern med smör och grädde. Smaka av med salt och peppar.

4

5
Bakad mandelpotatis:

6
Lägg klyftorna i en ugnssäker form och strö dem med salt och peppar. Baka i 150 graders ugnsvärme tills de är mjuka.

7

8
Smör- och chablissås:

9
Fräs löken till såsen. Tillsätt vinet som får koka ner till hälften. Vispa ner smöret i vinet med kraft. Tillsätt klippt timjan och smaka av med salt, peppar och socker.

10

11
Sauterade grönsaker:

12
Fräs grönsakerna i smör tills de är nästan mjuka. Smaka av med salt, peppar och socker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top