Smalglass utan ägg eller grädde

Du behöver 500 g färskost typ Kesella 2.5 dl florsocker 3 dl pressad apelsinsaft 4 msk citronsaft 1 st vaniljstång Gör så här 1 Vispa...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskost typ Kesella
  • 2.5 dl florsocker
  • 3 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk citronsaft
  • 1 st vaniljstång

Gör så här

1
Vispa ihop färskost och florsocker, tillsätt saft från apelsin och citron. Rör ner kornen från vaniljstången.

2
Ställ in i frysen och rör om 5–6 gånger under infrysningen.

3
Ta ut glassen en stund före serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top