Grillade grönsaker med tapenade

Du behöver 2 squash 1 aubergine 2 knippen sommarlök olivolja salt, peppar Grov tapenade: 400 g kärnfria oliver 4 vitlöksklyftor 2 msk kapris 3 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 squash
  • 1 aubergine
  • 2 knippen sommarlök
  • olivolja
  • salt, peppar
  • Grov tapenade:
  • 400 g kärnfria oliver
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk kapris
  • 3 tsk dijonsenap
  • 6 msk olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Skär squash och aubergine i skivor. Rensa löken och halvera dem om de är stora. Pensla grönsakerna med olja. Grilla dem på medelstark värme tills de fått fin färg och mjuknat något. Krydda.

2
Grov tapenade: Blanda alla ingredienserna i en matberedare och mixa dem tills de är grovhackade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top