Baranja med mynta

Du behöver 2 apelsinklyftor med skalet kvar 1/4 krm kanel 4–5 blad färsk mynta krossad is 5 cl drickfärdig apelsinjuice 1 cl saft från citron...


1 portion

Du behöver

  • 2 apelsinklyftor med skalet kvar
  • 1/4 krm kanel
  • 4–5 blad färsk mynta
  • krossad is
  • 5 cl drickfärdig apelsinjuice
  • 1 cl saft från citron
  • 1 cl sockerlag , se kommentar
  • Garnering
  • myntablad

Gör så här

Muddla (krossa) apelsin, kanel och mynta i en tumlare (mortel). Fyll på med is, juice, citron och sockerlag. Rör om. Häll upp i glas. Dekorera och servera med sugrör.


Kommentar:
Sockerlag till drinkarna
5 dl strösocker
4 dl vatten

Gör så här:
Koka upp och låt koka tills allt socker smält. Kyl och slå exempelvis upp i flaska. Förvara i kylskåpet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top