Rygeostkräm med gräslök

Du behöver 500 g rygeost 300 g creme fraiche 1/2 knippa gräslök, skuren 1 knippa rädisor, tunnskivade salt och vitpeppar Gör så här 1 Ta...


10 portioner

Du behöver

  • 500 g rygeost
  • 300 g creme fraiche
  • 1/2 knippa gräslök, skuren
  • 1 knippa rädisor, tunnskivade
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Ta bort skorpan på osten och rör den smidig med creme fraiche. Rör ner gräslök och rädisor. Krydda.

2

3
På svenska:

4
Ersätt rygeosten med keso. Mosa med creme fraiche, tillsätt gräslök och rädisor och smaka av med flingsalt med röksmak (Falksalt) och peppar. Bjud till rågbröd.


Kommentar:
Fynsk rygeost röks i rök från havrehalm tills de får färg och smak. Äts som den är eller som i receptet ovan. Den säljs inte i Sverige, men vi har gjort en fuskvariant med keso på röran.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top