Taco

Du behöver 2.5 st salladslökar eller 1 bit purjolök 100 g köttfärs eller quorn smör eller olja 1/2-1 msk enchilada seasoning mix till extrakryddning 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2.5 st salladslökar eller 1 bit purjolök
  • 100 g köttfärs eller quorn
  • smör eller olja
  • 1/2-1 msk enchilada seasoning mix till extrakryddning
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 msk matlagningsyoghurt
  • 50 g isbergssallad
  • 3 st tomat 3 små eller 1 stor
  • 1 st ananas i ring
  • 1 st tacoskal (taco tubs)
  • 2.5 msk riven ost
  • persilja hackad

Gör så här

1
Dela löken i mindre bitar. Bryn den tillsammans med färsen.

2
Tillsätt mix och vatten och låt puttra några minuter.

3
Rör ner yoghurten och smaka eventuellt av med lite extra av mixen. Hetta upp.

4
Strimla isbergssalladen,

5
skiva tomaten och dela ananasen i bitar.

6
Fördela isbergssalladen och färsen i tacoskalet.

7
Strö över ost och persilja och toppa med tomat och ananas.

8
Njut en fruktsallad med kesella som dessert.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top