Gazpacho med chèvresnibbar

Du behöver 2 paprikor, gul och röd 1 knipplök 1 gurka 2 tärningar grönsaksbuljong 1/2 liter hett vatten 1/2 liter kallt vatten 1 burk (400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 paprikor, gul och röd
  • 1 knipplök
  • 1 gurka
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1/2 liter hett vatten
  • 1/2 liter kallt vatten
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 citron
  • saft av 1/2 pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1/2 kruka timjan

Gör så här

1
1 Rensa och dela paprikorna i mindre bitar. Skiva löken. Skala och dela gurkan. Lös buljongtärningarna i det heta vattnet, kyl ner med det kalla vattnet. Blanda i tomaterna.

2
2 Lägg grönsakerna i mixer. Tillsätt spad så att det står upp över grönsakerna. Mixa soppan slät. Rör ner resten av vätskan, smaka av med citron, olivolja, salt och peppar. Ställ soppan kallt.

3
3 Dela osten i snibbar. Lägg dem i tallrikarna, garnera med timjan. Till dessert: Färska bär.


Kommentar:
Svala soppan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top