Du behöver
- 2 paprikor, gul och röd
- 1 knipplök
- 1 gurka
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1/2 liter hett vatten
- 1/2 liter kallt vatten
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- rivet skal av 1 citron
- saft av 1/2 pressad citron
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 200 g chèvre
- 1/2 kruka timjan
Gör så här
1
1 Rensa och dela paprikorna i mindre bitar. Skiva löken. Skala och dela gurkan. Lös buljongtärningarna i det heta vattnet, kyl ner med det kalla vattnet. Blanda i tomaterna.
2
2 Lägg grönsakerna i mixer. Tillsätt spad så att det står upp över grönsakerna. Mixa soppan slät. Rör ner resten av vätskan, smaka av med citron, olivolja, salt och peppar. Ställ soppan kallt.
3
3 Dela osten i snibbar. Lägg dem i tallrikarna, garnera med timjan. Till dessert: Färska bär.
Svala soppan!