Ratatouille med lax och avokadokräm

Du behöver 4 st paprikor 1 st lök knippa färsk vitlöksklyftor ev 2 1 st squash 400 g 2 msk olivolja 1 st krossade tomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st paprikor
  • 1 st lök knippa färsk
  • vitlöksklyftor ev 2
  • 1 st squash 400 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 st krossade tomater (400 g) med örter
  • 2 dl vatten
  • 1 st lagerblad
  • 2 tsk oregano smulad
  • salt svartpeppar
  • lax ca 500 g varmrökt
  • 2 st avokado
  • 0.5 st lätt crème fraiche
  • mjölk ev
  • salt och tabasco

Gör så här

1
1 Grovdela de urkärnade paprikorna, lökarna och squashen, hacka vitlöken. Fräs allt i en traktörpanna. Tillsätt tomat, vatten och lagerblad. Koka under lock 8 minuter. Ta av locket och koka in ett par minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.

2
2 Rensa laxen och dela den i bitar.

3
3 Mixa avokadorna med creme fraiche. Tillsätt ev lite mjölk. Smaka av med salt och tabasco.Servera med lax på toppen och avokadokrämen bredvid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top