Dinkelsallad med grönsaker

Du behöver 3 dl dinkelkorn utan skal 1 burk kidneybönor (250 g, avrunnen vikt) 1 burk black-eyebönor (250 g, avrunnen vikt) 100 g haricots verts...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl dinkelkorn utan skal
  • 1 burk kidneybönor (250 g, avrunnen vikt)
  • 1 burk black-eyebönor (250 g, avrunnen vikt)
  • 100 g haricots verts (tinade eller lättkokta)
  • 200 g majskorn
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1 Koka dinkelkornen enligt anvisningen på förpackningen. Spola dem kallt, låt rinna av.

2
2 Skölj bönorna och lägg i en stor bunke med dinkel och övriga grönsaker.

3
3 Tillsätt yoghurt, vinäger, senap och olivolja. Krydda med salt och peppar. Blanda och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top