Kycklingsoppa på thaivis

Du behöver 1 röd chilifrukt, strimlad 1/2 gul lök, hackad 3 vitlöksklyftor, hackade 1 msk matolja 1 liter hönsbuljong 2 morötter i stavar 1 broccoli...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 röd chilifrukt, strimlad
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk matolja
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 morötter i stavar
  • 1 broccoli i små buketter
  • 1 grön paprika i bitar
  • 350 g strimlat, benfritt kycklingkött
  • 1 msk pressad lime
  • det rivna skalet av en lime
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl hackad koriander
  • salt

Gör så här

1
1 Fräs chilin, vitlöken och löken i matolja i en stor

2
kastrull. Häll på buljongen och koka upp. Lägg i morötterna och koka i 4 minuter.

3
2 Lägg i övriga grönsaker, kyckling, limesaft och rivet skal. Koka i ytterligare 2 minuter.

4
3 Tillsätt kokosmjölk, koka upp försiktigt. Blanda i koriander och salta.

5
4 Servera med ris eller ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top