Chokladtårta med ugnsbakade fikon och vaniljmascarpone

Du behöver 400 g mörk choklad, hackad 1 1/2 dl mjölk 2 1/2 dl vispgrädde 2 ägg, lättvispade Till formen (1 1/2 liter) 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g mörk choklad, hackad
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 ägg, lättvispade
  • Till formen (1 1/2 liter)
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Ugnsbakade fikon (4 portioner)
  • 4 stora mogna fikon
  • 1 msk honung
  • Vaniljmascarpone (4 portioner)
  • 100 g mascarponeost eller creme fraiche
  • 1 vaniljstång eller
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Smält chokladen med mjölk och grädde i vattenbad. Låt svalna något. Blanda choklad och ägg. Häll över i en smörad och mjölad form. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 25 minuter. Låt svalna. Skär fikonen i 4 kvartar nästan ända ner till fästet. Droppa över honungen och baka dem i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Blanda mascarponen med innehållet i vaniljstången. Skär upp tårtan och arrangera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top