Du behöver
- 400 g mörk choklad, hackad
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 2 ägg, lättvispade
- Till formen (1 1/2 liter)
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- Ugnsbakade fikon (4 portioner)
- 4 stora mogna fikon
- 1 msk honung
- Vaniljmascarpone (4 portioner)
- 100 g mascarponeost eller creme fraiche
- 1 vaniljstång eller
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Smält chokladen med mjölk och grädde i vattenbad. Låt svalna något. Blanda choklad och ägg. Häll över i en smörad och mjölad form. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 25 minuter. Låt svalna. Skär fikonen i 4 kvartar nästan ända ner till fästet. Droppa över honungen och baka dem i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Blanda mascarponen med innehållet i vaniljstången. Skär upp tårtan och arrangera med tillbehören.